Kvitová zahájí v pondělí tenisový turnaj v Ostravě proti Američance Peraové

2. říjen 2022 20:05

Tenistka Petra Kvitová vstoupí do ostravského turnaje Agel Open v pondělí večer utkáním proti Američance Bernardě Peraové, která dnes na závěr kvalifikace vyřadila Nikolu Bartůňkovou. Po Kvitové půjde do akce Tereza Martincová, která vyzve Švýcarku Jill Teichamannovou.

Pondělní program:

Centrkurt (12:00): Tomljanovicová (Austr.) - Čang Šuaj (Čína), Azarenková (Běl.) - Alexandrovová (Rus.), Rybakinová (Kaz.) - Keysová (USA), Kvitová (ČR) - Peraová (USA), Teichmannová (Švýc.) - Martincová (ČR).

Soupeřku pro úvodní kolo už zná také domácí jednička Karolína Plíšková, jež bude čelit v úterý jiné americké kvalifikantce Alycii Parksové. Čerstvá vítězka turnaje v Tallinnu Barbora Krejčíková zahájí soutěž proti Shelby Rogersové z USA. Karolína Muchová se utká s Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou.

Dvaatřicetiletá Kvitová by měla jít do akce v pondělí v 18:00. O pět let mladší Peraová, která letos vyhrála dva turnaje WTA, vyřadila v Ostravě v kvalifikaci vedle Bartůňkové také Barboru Palicovou.

Pondělní program otevře v poledne duel Australanky Ajly Tomljanovicové a Číňanky Čang Šuaj. Po nich budou hrát Běloruska Viktoria Azarenková s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou, dalším duelem bude zápas wimbledonské vítězky Jeleny Rybakinové z Kazachstánu s Američankou Maddison Keysovou.

Vstupenky jsou k dostání v síti Ticketportal, stojí 300 nebo 400 korun na celý den. Finále soutěže, v níž se představí i světová jednička Polka Iga Šwiateková nebo druhá hráčka světa Španělka Paula Badosaová, se uskuteční 9. října.

zdroj: ČTK
Spustit audio