Kyslíková ozdravná terapie pomůže s pletí mladému teenagerovi i dámě v pokročilejším věku

23. březen 2024

Magazín o zdravém životním stylu. Poslouchejte Šarm:

  • 00:57 Jarně laděný rozhovor s houslistou Pavlem Šporclem
  • 05:37 Čím můžeme osvěžit nadčasovou klasiku, tedy dámský kostým?
  • 10:12 Představíme vám hit posledních let, řasokoule!
  • 14:29 Kosmetický rádce objasní význam kyslíkové terapie
  • 18:37 Lehokolo pro vyjížďky do jarní přírody
  • 23:05 Jak můžete hlasovat ve 28. ročníku ankety Šarmantní osobnost roku

Ve studiu vítám kosmetičku Petru Červinkovou. Spolu si budeme v Kosmetickém rádci povídat o kyslíkové terapii. Můžeme tuto metodu představit?
Kyslíková terapie je aplikace koncentrovaného kyslíku do pleti. Je to taková omlazující procedura, která zlepšuje schopnost pokožky absorbovat vitamíny, živiny a veškeré aktivní látky.

Já mám tuhle terapii moc ráda z toho důvodu, že se může aplikovat v každém věku. A lze ji provádět i v létě. Tedy celoročně.
Petra Červinková, kosmetička

Začíná to podobně jako u mezoterapie, protože na začátku se musí kvalitně očistit pleť. To se dělá ve dvou krocích. A třetím krokem je pak vakuum, které vysaje veškeré nečistoty i z drobných pórů na obličeji. A potom se aplikuje koncentrovaný kyslík, který pokožku uzdravuje a omlazuje.

Čtěte také

Pokud například klientka trpí na pigmentové skvrny na kůži, tak neříkám, že ty zcela vymizí, ale povrch kůže se ozdraví a pleť je pak daleko krásnější.

Pro koho je tedy vhodná kyslíková terapie?
Já mám tuhle terapii moc ráda z toho důvodu, že se může aplikovat v každém věku. Protože je to ozdravná procedura. To znamená, že pokud přijde nějaký teenager trpící na akné, tak mu mohu udělat kyslíkovou terapii a vím, že se jeho potíže zlepší.

A když přijde starší klientka, která chce řešit vrásky nebo pigmentové skvrny, tak jí mohu také kyslíkovou terapií pomoci.

Klient odchází se zcela zklidněnou pletí, která je krásně našťavená, hloubkově vyčištěná. Člověk vypadá jako po kosmetice.
Petra Červinková, kosmetička

Jak často by se měla provádět tato metoda?
Mám klientky, které chodí každý měsíc na kyslíkovou terapii, protože je jim příjemnější než kosmetika. Pokud chce klientka řešit nějaký závažnější problém, tak je dobré ji provádět v kůře, což je čtyřikrát po sobě po 14 dnech.

Čtěte také

Klientka většinou odchází se zcela zklidněnou pletí, která je krásně našťavená, hloubkově vyčištěná. Člověk vypadá jako po kosmetice nebo jako když se velmi dobře vyspal.

Jedná se o jednu z novějších metod péče o pleť, které v Kosmetickém rádci představujeme?
Ano, je to jedna z novějších metod. A ještě je kyslíková terapie výjimečná v tom, že ji lze provádět i v létě. Tedy vlastně celoročně. Je úžasná v tom, že když klientka přijede například od moře a má dehydrovanou pokožku z opalování, tak kyslík jí dodá potřebnou hydrataci.

Kyslíková terapie je u žen velmi oblíbená. Je to chladivá procedura, takže ji více provádíme v letních měsících. Ženy po ní odcházejí krásné a dobře naladěné.

To vše a ještě mnohem víc v magazínu o životním stylu Šarm v sobotu po 18 a neděli po 11 hodině. Na setkání s vámi se těší Lada Klokočníková.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.