Letní Slunohrad nebude chybět ani letos

12. březen 2009

Ani letos nebude chybět oslava příchodu léta. Na pátek 19. června pro vás připravujeme už třetí ročník Letního Slunohradu, který se opět uskuteční v prostorách Slezskoostravského hradu. Spolu s naším Ostravským rozhlasovým orchestrem vystoupí hvězdy naší populární hudby, které máte rádi.

Přestože je do června ještě relativně daleko, už teď vám můžeme slíbit spoustu známých jmen. Spolu s orchestrem vystoupí Věra Špinarová, Petra Janů, Aneta Langerová, Vlasta Redl, Petr Bende, Janek Ledecký a skupina Legendy se vrací (Libor Pyško, Andonis Civopulos, Petr Šiška, Roman "Izzi" Izaiáš). Programem provedou Kateřina Huberová a Petr Šiška.

Jedinečnou atmosféru loňského ročníku Letního Slunohradu si můžete připomenout a zároveň se naladit na letošní ročník prohlédnutím bohaté fotogalerie.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.