Mák je chutný a hlavně zdravý, ale pozor na správné skladování

Největší audioportál na českém internetu

Česká republika patří kvalitou pěstovaného máku mezi světovou špičku | Foto: Jolana Nováková, Český rozhlas

Mák je chutný a hlavně zdravý. Je tady Iva Hüttnerová a její Domácí štěstí

Také pečete vaší rodině makové buchty? Pokud ano, dopřáváte jí tím pěknou porci zdraví. Mák je totiž dobrý na kosti, klouby, zuby, nervy, vlasy i oči.

Pomáhá při nespavosti, léčbě ekzémů a dokonce chrání před mrtvicí. Důležité je ovšem jeho skladování. Vždycky by měl být v uzavřené sklenici, kde se nebude tak rychle kazit a zachová si své typické aroma.

Pokud se vám zdá mdlý, můžete ho lehce přivést k životu. Stačí jej nejdříve nasucho opražit na pánvi a teprve potom pomlít. Uvidíte, že bude zase jako čerstvý. Vaše Iva Hüttnerová.

autor: Iva Hüttnerová