Med je v kuchyni k nezaplacení

Největší audioportál na českém internetu

Med (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka Pixabay

Med je v kuchyni k nezaplacení

Med byl odjakživa považován za elixír zdraví a mládí. Ve všech knihách, starých rádcích a kuchařkách na med pěli jen chválu.

Asi si to opravdu zaslouží. Med se nepoužíval jen při zdravotních obtížích, ale i v kuchyni, protože jedna lžička v omáčce koprové nebo rajské zjemní chuť omáčky dozajista. Aby bylo těsto na závin tažné a dalo se dobře vytáhnout do tenka, přidával se med. Lžíce medu přidaná do mléka na zadělání buchet nebo koláčů dodala těstu vláčnosti a příjemné chuti.

autor: Iva Hüttnerová

Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.