Města v Moravskoslezském kraji chystají novoroční ohňostroje

31. prosinec 2019 11:29

Některá města v Moravskoslezském kraji oslaví nový rok ohňostrojem. A utratí za něj desítky tisíc. Jiná už světelnou show zahájila například advent.  Některým lidem ale tento druh zábavy vadí, například pejskařům.

Jeden z největších ohňostrojů pořádá každoročně městský obvod Ostrava-Jih. Každý rok se na něj jezdí dívat desítky tisíc lidí, uvedla mluvčí Gabriela Gödelová. Stížnosti pejskařů podle ní zaznamenali minimálně, víc převládají pozitivní ohlasy.

„Proto jsme se rozhodli tradici zachovat a udělat ji zase o něco hezčí. Jednak bude znovu podbarvena hudbou a letos přidáme rozšíření – bude tam šest pomocných odpališť a čtyři hořáky plamenometů. Ohňostroj tak bude oproti předcházejícím rokům ještě velkolepější,“ dodala mluvčí.

Ohňostroj na Jihu odstartuje první den v roce v 18:00 z kruhového objezdu v Hrabůvce.

Silvestrovský ohňostroj (ilustrační foto)

Na 1. ledna světelnou show naplánoval i Nový Jičín. „V minulosti Nový Jičín několikrát připravil ohňostroj už na Silvestra, ale lidé více vítali novoroční variantu, kdy mohou přijít celé rodiny s dětmi. Takže ohňostroje už několik let u nás děláme na Nový rok,“ uvedla mluvčí Marie Machková.

V Havířově mají ohňostroj silvestrovský, světlice vypustí patnáct minut po půlnoci. A jako každý rok bude tematický. „Letošní inspirací se mu staly filmy s agentem 007 Jamesem Bondem. Takže lidé se mohou těšit na ohňostroj podle melodií, které v posledních 24 dílech zazněly,“ upřesnila mluvčí Michaela Adamcová s tím, že odpaliště bude v centrálním parku.

Novoroční ohňostroj plánuje například i Frýdek-Místek, v Opavě světelná show zahájila už advent.

Spustit audio