Milan Bátor hraje Beatles. Poslechněte si známé melodie v úpravách pro klasickou kytaru

13. listopad 2023

Máte rádi písničky od legendárních Brouků? Pak si je poslechněte v podání Milana Bátora v úpravách pro klasickou kytaru.

Osmnáct známých skladeb skupiny Beatles natočil kytarista Milan Bátor nedávno v našem rozhlasovém studiu S1 a album s nimi právě vychází. Koncert byl spojený s křtem alba a kmotry se tady stali Ondřej Gillig, profesor Janáčkovy konzervatoře a Richard Piskala, vedoucí programu ČRo Ostrava.

Kdo je Milan Bátor

Vystudoval Janáčkovu konzervatoř v Ostravě a Filozofickou fakultu Ostravské univerzity (doktorát z Hudební teorie a pedagogiky). Na kytaru hraje od 14 let, působil v několika regionálních kapelách. Učí v ZUŠ Hradec nad Moravicí, je aktivním muzikantem a recenzentem, spolupracuje také s Českým rozhlasem. Pro ostravské studio připravuje Hudební přístav.

Album I BEATLES je jeho druhým počinem, debutoval kytarovým albem Milan Bátor Mario Gangi: Works for solo guitar. Také tato deska byla nahrána v ostravském rozhlase. Na YouTube na sebe upozornil seriálem Milan Bátor plays Vlasta Redl a následně také úpravami písní Davida Stypky pro sólovou kytaru.

autor: tif | zdroj: Český rozhlas Ostrava

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.