Mirai ‚zbořili‘ S1. Kapela v rozhlase předvedla show jako nikdo před ní

16. červen 2017

Jedinečnou atmosféru nabídl koncert ve Studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava. Posluchačům všech generací zahrála kapela Mirai, kterou proslavil třeba hit Když nemůžeš, tak přidej víc.

Členové skupiny Mirai pochází z Frýdecko-Místecka a Novojičínska. Zpívají už třetím rokem.

„Hrajeme, řekl bych, takový kytarový pop rock. Máme v sestavě dvě kytary, basu a bicí a snažíme se dělat písničky s dobrými českými texty. A pro lidi,“ přibližuje hudbu skupiny frontman Mirai Navrátil.

Mirai Navrátil má asijské kořeny a občas se jimi nechává inspirovat i v hudbě. „Když jsme třeba v písničce Divadlo dělali vyhrávku, tak jsem zahrál pár tónů a nějak nás to s bubeníkem inspirovalo k tomu, udělat tam až dálnovýchodně znějící kytarovou věc. Tak jsme to tam dali a přišlo nám, že to v našem případě s těmi mými kořeny není úplně hloupost,“ vzpomíná.

K fanouškům skupiny patří hlavně mladí lidé. Podle baskytaristy Michala Stuhlíka ale jejich hudba není jen pro náctileté.

„Jak jsme začínali koncertovat, chodili na nás děti s rodiči. Děti dávali dopředu, stáli vždycky vzadu a čekali, co se bude dít. A během koncertu potom ti dospěláci začli pařit víc než děti,“ popisuje baskytarista.

Na koncert skupiny Mirai do ostravského Studia 1 dorazila i paní Martina. „Znám je a mám ráda Divadlo. A taky Když nemůžeš, tak přidej víc. Poslouchám i texty a hudba je taková akční, výborná při sportování,“ pochvaluje si.

Adriana pak členům kapely vlastnoručně namalovala obrázek. „Já jsem tam namalovala všechny tři a je pro ně. Líbí se mi a líbí se mi jejich písničky,“ svěřuje se malá slečna. Ráda má hlavně písničky Když nemůžeš, tak přidej víc a Píseň robotí.

Kapela Mirai jak ji nakreslila malá Adriana

Skupina teď pracuje na novém albu a na podzim s ním rozjíždí nové turné.

autoři: ČRo Ostrava , Klára Kohutová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.