Moje specialita jsou míchaná vejce. S fernetem už je ale nedělám, říká vítěz soutěže MasterChef Martin Pecina

16. prosinec 2022

„Míchaná vejce jsou specifická disciplína. Vyzkoušel jsem mnoho různých technik,“ přibližuje Pecina v Blízkých setkáních. Která technika mu vyhovuje nejvíc? Jaké triky používá? Jaké ingredience do míchaných vajec přidává? A kdy je podle něj nejlepší míchaná vejce osolit? Uslyšíte v rozhovoru. A dozvíte se také jeho recept na vánočku, jak moc má rád film Hříšný tanec, proč na Vánoce nikomu nic nedává, proč má rád zlý humor nebo proč své vítězství považuje za vrchol absurdity.

„Moje vaření pořád ještě profesionální není. Ale protože se tím oborem zaobírám už nějakou dobu, měl jsem možnost si ledacos vyzkoušet a nastudovat. Čili myslím, že se pomalými krůčky zlepšuji. A že jsem se od svých prvopočátků, kdy jsem coby student dělával míchaná vajíčka s fernetem, přece jenom posunul kousek dál,“ říká typograf a grafik Martin Pecina.

„Míchaná vajíčka s fernetem se samozřejmě jíst nedala. Ale když přijdete ve tři ráno z nějakého zábavného večírku, máte velký hlad a jediné dvě suroviny, které najdete, jsou vajíčka a fernet, tak vás napadne, že by to mohlo být dobré spojení,“ říká muž, který v kulinářské soutěži proslul právě spojováním receptů s alkoholem.

„Míchaná vajíčka jsou moje specialita. Já uznávám téměř výhradně vaječné snídaně. Vajíčka na různé způsoby. A míchaná vejce jsou specifická dispciplína,“ přiznává Pecina a při poslechu rozhovoru s Terezou Kostkovou uslyšíte, s jakou radostí a chutí o jejich přípravě mluví.

autoři: Tereza Kostková , rota
Spustit audio

Související