Moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák získal podporu zastupitelů klubu ANO

6. březen 2023 18:17

Moravskoslezští  zastupitelé za hnutí ANO podporují hejtmana Ivo Vondráka. Oznámili to dnes po zhruba půl hodinovém jednání. Špičky ANO  přitom žádají jeho rezignaci.

Vondrák při prezidentských volbách podpořil generála Pavla, distancoval se od kampaně  hnutí a nakonec ukončil členství. V pozici hejtmana chce zůstat, aby dokončil řadu investic, na které kraj žádá evropské dotace.

„Skutečně nám jde o to, abychom zajistili fungování krajské politiky, kterou jsme tady nastartovali. To znamená transformaci, která je financována z Evropské unie. Od roku 2016 to posouváme krok za krokem a dneska jsme v situaci, že už máme sedm strategických projektů podaných, takže posouvá se to kupředu a myslím, že jsme v tom celkem výjimeční v České republice,“ uvedl Ivo Vondrák (zvolen za ANO).

Vondrák podle svých slov necítí žádné napětí uvnitř krajského ANO. Svůj odchod z hnutí oznámil 24. února. V pátek povede zastupitelstvo poprvé jako hejtman, který už není členem ANO. Volby do krajských zastupitelstev se konají příští rok, Vondrák je hejtmanem od roku 2016. Podle Vondráka návrh na změnu na postu hejtmana nebude podávat nikdo ze zastupitelů ANO a podle jeho informací ani koaliční partneři či opozice.

autor: Andrea Brtníková | zdroj: ČTK
Spustit audio