Motoristé až do konce prázdnin nemohou využít hlavní vjezd do centra Českého Těšína

3. červenec 2018 16:07

V Českém Těšíně vrcholí sezóna dopravních uzavírek. Až do konce léta musejí lidé kvůli modernizaci vodovodní a kanalizační sítě znovu počítat s omezeními při vjezdu do centra města.

„Minulý rok to rozkopávali u viaduktu, teď je to zase uzavřené. Měli by to udělat jednou a pořádně a ne to rozkopávat každý rok,“ říká například paní Agáta, která teď s kočárkem projíždí jen kousek od místa, které se uzavře všem motoristům. „My víme, kudy máme jezdit. Ale ti, kteří sem jezdí málo, se ztrácejí,“ dodává.

To pan Lubomír, který má svou garáž teď prakticky na staveništi, už uzavírky ani neřeší. „Zvykl jsem si na to. Nedělají to zbytečně a pokud je to potřebné, ať to udělají, je to v pořádku. A druhá věc – dostáváme městské bulletiny a tam vždycky všechno včas napíšou, takže lidé vědí, že se na to mají připravit,“ dodává pan Lubomír.

Objízdná trasa do centra města povede hlavně ulicí Tovární. Výjimečně navíc motoristé budou moci využít také průjezd Masarykovými sady, jinak jednosměrnou ulicí Sokola Tůmy.

„Tam se otočí jednosměrný provoz na ulici Sokola Tůmy mezi Hlavní třídou a Viaduktovou ulicí. To znamená, ze směru od parku se bude dát projet až na Hlavní třídu a tam odbočit do centra nebo zpátky z centra ven,“ vysvětluje referent českotěšínské správy silničního hospodářství Miroslav Sporysz s tím, že po zhruba 2 měsících skončí uzavírka velké křižovatky u autobusového nádraží.

autor: stj
Spustit audio