Muziko, hraj!

9. leden 2014

Muziko, hraj! aneb Chvíle s dechovkou. Pořad pro přátele dechové hudby, přinášející jak portréty dechových kapel a orchestrů, tak i hudebníků, autorů, dirigentů a interpretů.

Zabýval se dechovkou-lidovkou, prostor věnoval také koncertní hudbě v podání velkých dechových orchestrů. Čerpal především z bohaté fonotéky Českého rozhlasu Ostrava, ale také z tvorby dalších těles i mimo region.

Připravoval a uváděl: Václav Bělohlavý


Historie pořadu:
Pořady Muziko, hraj! byly uvedeny poprvé 30. června 2003 s tehdy novým vysílacím schématem Českého rozhlasu Ostrava. Měly své místo dvakrát týdně, v pondělí a ve středu, vždy 19:05-19:30. Od ledna 2004 byly přesunuty na pondělky a čtvrtky 13:05-13:30; každý z nich byl premiérový. Od ledna 2007 se vysílal už jen jednou týdně v půlhodinové stopáži v úterý v 18:00. V únoru téhož roku byl poprvé reprízován ve středu ráno v 04:05 na stanici Český rozhlas 2 - Praha; nyní Dvojka. I tam měl své posluchače, svědčily o tom ohlasy nejen přátel dechovky, ale také aktivních muzikantů.

V minulém vysílacím schématu Českého rozhlasu Ostrava (platném do konce roku 2013) byl pořad Muziko, hraj! posunut na úterní podvečer 18:05; středeční repríza na Dvojce zůstala.

Vysílání pořadu pak bylo definitivně ukončeno v prosinci 2013, poslední díl jsme odvysílali 17. prosince.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka