Na futsalovém ME kněžích se představí i farář ze Staré Vsi nad Ondřejnicí

17. únor 2020

Česko hostí evropský šampionát kněžích hostí vůbec poprvé v historii. Futsalová utkání farářů z 18 evropských zemí se celý tento týden budou odehrávat v Praze a Říčanech.

Na neobvyklé sportovní klání se v posledních dnech či týdnech intenzivně chystal i kněz Jan Slavík ze Staré Vsi nad Ondřejnicí. „Máme kolem fary velký areál, jsou tam ideální podmínky, takže člověk může natrénovat, co potřebuje,“ svěřil se při jednom z posledních tréninků.

Poselství šampionátu může být i to ukázat lidem kolem, že kněží jsou taky normální lidé, kteří se dokáží bavit, mají rádi hru.
kněz Jan Slavík

Jen těžko si lze představit, že se tento usměvavý farář při soubojích o míč změní v bojovníka. „Teď od stolu vám řeknu, že budeme hrát slušně a férově, ale jak se znám sám, tak horká hlava, zápas a soutěživost dělají hodně moc asi s každým mužem,“ směje se.

Dostat se do nároďáku moc těžké nebylo. „Kdo pozná balón, ten tam je,“ přiznává. „Český tým se bude samozřejmě snažit nejen obhájit předposlední místo z minulého šampionátu, ale postoupit malinko výš,“ dodává.

Slavíčku, my jsme s tebou

Jan Slavík, farář z Ostravska, logicky pravidelně chodí na Baník. A i za ním na šampionát přijedou fanoušci z jeho střediska pro mládež. „Skládáme slogany. Ano, bude to kotel,“ slibují fanoušci.

autor: ada
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.