Na několika místech v Moravskoslezském kraji vzniknou nová karavanová stání

10. březen 2023 11:46

V Horní Lomné, Vendryni, Orlové a Malé Morávce vzniknou další karavanová stání. Je to součást projektů na zkvalitnění infrastruktury kempů a rozvoj sítě karavanových stání, na které dá letos Moravskoslezský kraj ze svého rozpočtu 6,25 milionu korun. Schválili to dnes krajští zastupitelé.

Podporu získá 14 projektů. Například své služby zkvalitní stellplatzy (karavanová stání) ve Štramberku nebo Odrách, kempy v Bašce, Osoblaze, Kozlovicích nebo Frenštátu pod Radhoštěm vylepší zázemí. Úprav se dočká i tábořiště u Radhošťského rybníka v Trojanovicích.

Čtěte také

„Kempování a karavaning je mezi lidmi stále více populární. Když se ale vydáte do kempů na území našeho regionu, vidíte v jejich kvalitě a úrovni velké rozdíly. Chceme, aby se u nás turisté cítili komfortněji, aby si pobyt u nás pochvalovali a do Moravskoslezského kraje se vraceli. Proto z krajského rozpočtu kempům přispějeme na rekonstrukce či výstavby sociálního nebo sportovního zázemí,“ uvedl náměstek moravskoslezského hejtmana Jan Krkoška (ANO).

Připomněl, že kraj loni vydal přehled kempů a karavanových stání, v němž milovníci nocování ve stanech, chatkách nebo obytných autech najdou i tipy na výlety a aktivity v okolí. Brožura je k dispozici v turistických informačních centrech, ale i v elektronické podobě.

zdroj: ČTK
Spustit audio