Na Novojičínsku zahynuli při srážce dvou aut čtyři lidé

20. srpen 2019 08:04

Čtyři lidé zahynuli v pondělí večer při čelní srážce dvou osobních aut u Starého Jičína na Novojičínsku. Jedna osoba utrpěla těžká zranění, informoval web dopravniinfo.cz.

Střet dvou automobilů na silnici mezi obcemi Starý Jičín a Palačov byl operátorům zdravotnické záchranné služby nahlášen před půlnocí. Na místo tragické nehody přijeli policisté, hasiči a záchranáři. Přivolán byl také vrtulník.

„Záchranáři zahájili resuscitaci devětatřicetiletého muže, který utrpěl mnohočetná poranění. Veškeré pokusy obnovit jeho krevní oběh však byly neúspěšné. Ani snaha o záchranu dalšího postiženého nevedla k záchraně. Oba muži na místě podlehli svým zraněním. U dalších dvou osob, jejichž totožnost záchranáři neznají, lékaři pouze konstatovali smrt,“ uvedl dnes ráno mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Dodal, že třiačtyřicetiletého muže záchranáři ošetřili se středně těžkým poraněním hrudníku, byl při vědomí a se záchranáři komunikoval. Posádka zdravotnických záchranářů jej následně transportovala na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava.

Bourali cizinci

Podle policie řidič vozu značky VW Touran vjel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně srazil s protijedoucí jízdní soupravou – automobilem VW Sharan s přívěsem.

„Zraněním podlehli spolujezdci z obou vozidel ve věku 15, 31 a 39 let. Totožnost řidiče, který vjel do protisměru, zjišťujeme. Řidič svým zraněním podlehl,“ upřesnila mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Pokorná s tím, že v obou automobilech cestovali cizinci.

Silnice I/48 byla uzavřena v obou směrech. Záchranné a vyprošťovací práce trvaly několik hodin.

Nehoda na Novojičínsku: letošní druhý případ úmrtí čtyř lidí

Kolize je podle policie letošní nejtragičtější dopravní nehodou v Moravskoslezském kraji. Následky nehod v regionu tento rok nepřežilo dosud 35 osob, loni to bylo za srovnatelné období 29 lidí. Loni patřila k nejtragičtějším událostem havárie vozu z 11. listopadu na Třinecku. I tehdy zemřeli čtyři lidé, dva byli těžce zraněni.

Výběr nejtragičtějších silničních nehod v ČR v posledních pěti letech

6 obětí:

  1. září 2015 - Při srážce nákladního auta a dodávky na dálnici D1 u Vyškova zahynulo pět lidí. V nemocnici v Brně-Bohunicích zemřela o několik dní později jedna ze tří zraněných.

4 oběti:

  1. března 2015 - Čtyři mladí lidé zemřeli při nehodě osobního auta u obce Suchohrdly u Miroslavi na Znojemsku. Vůz narazil do betonové zídky a pak začal hořet.
  2. března 2016 - Čtyři lidé zemřeli při nehodě rumunského kamionu, který narazil do osobního vozu u Plzně na dálnici D5.
  3. září 2016 - Při nehodě osobního automobilu s autobusem zemřeli v Zábřehu na Šumpersku čtyři lidé. Pátý pasažér byl vážně zraněn.
  4. července 2017 - Čtyři lidé zemřeli při čelním střetu dvou osobních vozů u Vnorov na Hodonínsku. Jedna žena byla těžce zraněna.
  5. července 2018 - Při střetu osobního a nákladního auta u Bohuňovic na Olomoucku zemřeli tři lidé, z toho jedno dítě. Další dítě podlehlo zraněním později v nemocnici.
  6. srpna 2018 - Čtyři lidé zemřeli při nehodě mezi Vodňany a Protivínem, když čtyřiatřicetiletý řidič dodávky přejel do protisměru a čelně se srazil s osobním autem, ve kterém cestovali čtyři lidé.
  7. listopadu 2018 - U Drhovle na Písecku přejel nákladní vůz při odbočování do protisměru. Narazilo do něj projíždějící auto. V něm cestovali čtyři lidé a všichni zemřeli.
  8. listopadu 2018 - Čtyři lidé zemřeli a dva byli zraněni při nehodě na silnici číslo 11 v Třinci-Neborech na Frýdecko-Místecku. Srazil se tam kamion s dodávkou.
  9. července 2019 - Při srážce osobního auta s vlakem na přejezdu se světelnou signalizací v Černožicích na Hradecku zemřeli čtyři lidé.
  10. srpna 2019 - Čtyři lidé zahynuli při čelní srážce dvou osobních aut u Starého Jičína na Novojičínsku.
autoři: tif , pdu | zdroj: ČTK
Spustit audio