Na vlnách Lake Malawi. Kapela Alberta Černého ‚zabouřila‘ v rozhlasovém S1

11. září 2014

Nový objev na české hudební scéně zavítal dnes večer do vysílání Českého rozhlasu Ostrava. Z hudebního Studia 1 zahrála skupina Lake Malawi, která vznikla kolem zpěváka Alberta Černého, frontmana Charlie Straight.

Formace Lake Malawi působí na hudební scéně poměrně krátce. Oficiálně vznikla nedlouho po rozpadu Charlie Straight, tedy někdy koncem loňského roku, ale pořádně začala koncertovat až letos.

Kapelu Lake Malawi tvoří vedle zpěváka a autora hudby Alberta Černého ještě Patrick Karpentski (basová kytara, kytara), Jeroným Šubrt (kytara, basová kytara, klávesy) a Pavel Pilch (bicí).

Přes svou krátkou existenci už mají na kontě první singl s názvem Always June a pomalu pracují na své debutové desce. Do té doby se ale nechali slyšet, že by chtěli vydat ještě jeden singl, který by podle všeho mohl vyjít už během letošního podzimu.

Od Charlie Straight k Lake Malawi

Proč se vůbec rozpadla původní kapela Alberta Černého? Důvod byl prozaický. Kapela takříkajíc usnula, začala stagnovat a členové se nemohli dohodnout, kam by měla vlastně směřovat. A tak se rozhodli, že po sedmi letech společného hraní půjdou raději každý svou vlastní cestou.

Netrvalo dlouho a Albert Černý se vytasil s novou kapelou, kterou jsme měli v našem hudebním Studiu 1. Rozhlasový koncert Lake Malawi si můžete poslechnout a zhlédnout na YouTube.

autoři: ČRo Ostrava , tif , Kateřina Daňková

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.