Náměstek krajského policejního ředitele zemřel. Policie vyloučila cizí zavinění

1. červenec 2020 14:03

Náměstek policejního ředitele Moravskoslezského kraje plukovník Radim Daněk zemřel. Policie ve svém vyjádření na twitteru vyloučila cizí zavinění a odmítla poskytnout další konkrétní informace. Podle serveru Novinky.cz se Daněk ve služebním autě zastřelil.

Server Novinky.cz uvádí, že moravskoslezská policie vyšetřuje úmrtí jako sebevraždu a v souvislosti s případem také odtahuje auto od přehrady u Bravantic na Novojičínsku.

„Hluboce mne zasáhla smutná zpráva, která přišla z Moravskoslezského kraje. Jde o obrovskou lidskou tragédii, která poznamená životy mnoha dalších lidí. Je mi to moc líto. Rodině vyjadřuji upřímnou soustrast a jsem připraven poskytnout veškerou pomoc, kterou bude potřebovat,“ uvedl v reakci na Daňkovo úmrtí na twiteru policejní prezident Jan Švejdar.

Daněk pracoval u policie od roku 1998, dosud působil jako náměstek pro vnější službu. V minulosti byl také členem vedení krajské pořádkové policie. V letech 1997 a 2009 organizoval záchranné práce při záplavách, v roce 2002 plnil úkoly související s bezpečností během Summitu NATO v Praze. Dle jeho profilu, který policie zveřejnila v roce 2013, vystudoval v bakalářském i magisterském programu Policejní akademie a byl držitelem bezpečnostní prověrky pro stupeň tajné.

autor: tzr | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio