Národní divadlo moravskoslezské uvede premiéru muzikálu Oliver

4. říjen 2023 15:04

Několik let usilovalo Národní divadlo moravskoslezské o možnost uvést muzikál Lionela Barta Oliver. Inscenační tým včetně účinkujících totiž musí schválit vlastník autorských práv. Nakonec se to podařilo a už zítra  má muzikál svou ostravskou premiéru. Před generální zkouškou to na chodbách Divadla Jiřího Myrona vypadalo jako v úle. Hlavně díky početnému dětskému sboru.

„To si musíte vyzkoušet na vlastní kůži, jaké je to zvládnout bandu dvaceti dětí. A k tomu se ještě musí přiřadit dvacetičlenná tlupa dospělých, kteří jsou taky jako děti,“ směje se Lumír Olšovský, který musí tedy krotit dvojnásob.

Čtěte také

Například Honzu Pražáka nebo Rosťu Radeckého, kteří alternují v roli Olivera Twista. S hudbou Lionela Barta si oba poradili se ctí. Stejně jako další nejmladší členové souboru, kteří mají na jevišti jasnou početní převahu.

„Ta hudba je taková velmi milá, barevná. Střídají se tam jak hudební čísla, dovolím si říct až písničky, které si určitě bude každý pobrukovat při odchodu z divadla, ale zároveň tam jsou relativně komplikované scénické hudby,“ říká dirigent Marek Prášil.

Scenérii potemnělého starého Londýna vytvořil britský scénograf Dave Benson. Choreografie se ujala  Denisa Komarov Kubášová.

Spustit audio

Související