Nedělní Noční linka: Na co můžeme být jako Češi pyšní?

4. srpen 2024

Dnes bych ráda obrátila naši pozornost k pozitivním stránkám naší historie. Co dělá naši zemi výjimečnou? Co nás naplňuje hrdostí, když přemýšlíme o České republice a našem národě? 

Můžeme být hrdí na naši bohatou historii, která sahá hluboko do minulosti. Připomeňme si třeba Karla IV., který byl nejen významným panovníkem, ale také zakladatelem Univerzity Karlovy, jedné z nejstarších univerzit v Evropě. Nebo Tomáše Garrigua Masaryka, který se stal symbolem boje za svobodu a demokracii. Naše kulturní dědictví je dalším důvodem k hrdosti. Můžeme se pochlubit světově uznávanými spisovateli, jako například Bohumil Hrabal nebo Milan Kundera.

Na co jste pyšní vy? Jaké události, osobnosti nebo úspěchy vás naplňují hrdostí? 

Svůj příběh zavolejte Jarce Barboříkové do zlínského studia Českého rozhlasu na telefonní číslo 731 800 900 nebo napište sem, přímo pod téma (rozhlas.cz/linka). K dispozici je také email linka@rozhlas.cz. Těším se na Vás!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.