Nedělní Noční linka: Velikonoční kuchyně, tradice i speciality vašeho domova

4. duben 2021

Co vaříte a pečete o velikonočních svátcích a co u vás doma mají vaši nejbližší rádi? Jsou to hlavně pokrmy z jehněčího masa, nebo naopak kapr a co se u vás peče třeba za cukroví a jiné druhy pečiva?

Velikonoce jak známo, jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem, oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Vedle toho jsou Velikonoce obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara, které s náboženským svátkem souvisejí jen volně a také se v různých regionech připravují tradiční velikonoční pokrmy i pečivo. A jak je to u vás doma?

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?