Některá ostravská divadla začínají znovu hrát. Plánují i program pod širým nebem

2. červen 2020 16:25

Akce pod širým nebem a představení pro omezený počet návštěvníků plánují na červen mnohá ostravská divadla. I přes některá trvající preventivní opatření proti šíření koronaviru se hlavně komorní scény chtějí rozloučit s diváky a poslední měsíc v sezóně hrát.

A například v Komorní scéně Aréna už herci zkouší inscenaci Konec hry, kterou divadlo uvede v odložené premiéře v září. Do práce se tak po nucené odmlce mohl zapojit například i herec Marek Cisovský. „Ten návrat byl hodně radostný,“ říká.

Do konce června se v Aréně bude hrát zhruba deset představení a divadlo připravuje i akci pod širým nebem. „Zahrajeme na Jiráskově náměstí dvakrát Mandragoru v plenéru,“ popisuje umělecký šéf Ivan Krejčí.

Hrát bude také Divadlo Petra Bezruče, které plánuje mimo jiné i komponovaný večer v amfiteátru vily na Landeku.

NDM zůstane zavřené

Naopak Národní divadlo moravskoslezské (NDM) zůstane do konce sezóny uzavřeno. „Při té snížené kapacitě u projektů, které jsou provozně a finančně náročné – to jsou operní a muzikálová představení, se to nevyplatí. Ten mínus, který už tak je dost velký, by se jen a jen prohluboval. Což není ekonomické,“ vysvětluje ředitel NDM Jiří Nekvasil.

NDM se ale přece jen s diváky v červnu rozloučí, a to jedním baletním večerem autorských choreografií.

autor: Klára Kohutová
Spustit audio

Související