Neměla žádné ambice. Možná proto prošla v soutěži Peče celá země až do finále

19. březen 2024

Nikdy se nechtěla stát cukrářkou a do konkursu třetí řady pořadu Peče celá země se přihlásila hlavně kvůli literární inspiraci pro chystanou detektivku.

Tereza je maminkou dvou malých holčiček, v době natáčení soutěže nebyly ani školkou a školou povinné. Pracuje jako ředitelka plzeňské firmy zabývající se pozemkovými úpravami. Má vystudovanou Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze. Bez zajímavosti není ani to, že žila několik let v Barceloně, kde se chemii věnovala.

Tereza Olbrichtová, finalistka soutěže Peče celá země

Podmínky pro účast v soutěži Peče celá země jsou podle Terezy velmi přísné. Na první casting přišlo asi 400 zájemců. Museli mít z domova napečený jeden sladký a jeden slaný pokrm. "Vůbec jsem neřešila, jak to dopadne. A možná díky tomu klidu, jsem obstála," říká Tereza.

Do 2. kola castingu postoupilo třicet nejlepších. "Pekli jsme malinové indiánky před kamerami, už s námi vedli během práce rozhovory," popisuje. Hlavní producent pořadu jí potom zavolal, že se dostala do TOP 12 a odtud už vedla přímá televizní cesta mezi nejlepší tři cukráře.

Detektivka z cukrárny

Tereza je autorkou dívčího mysteriozního románu, který vyšel v roce 2020. Nyní píše společně se svou sestrou kriminální příběh, světe div se, z prostředí cukrárny.

Plzeňanka Tereza Olbrichtová byla sluníčkem celé soutěže a v rozhovoru vypráví, jak probíhalo samotné natáčení. Věřila si? Cítila rivalitu? A kdo zlikvidoval na konci natáčení všechny upečené dobroty? Poslechněte si víc.

autoři: Stanislav Jurík , iko
Spustit audio