Nemocnice v Bohumíně otevírá nový ambulantní trakt za 60 miliónů korun

10. listopad 2022 09:57

Bohumín dnes otevírá nový ambulantní pavilon ve své nemocnici. Dosud museli pacienti kvůli vyšetřením přecházet mezi jednotlivými budovami, teď najdou vše pod jednou střechou. Třeba rentgen, ultrazvuk nebo chirurgickou a interní ambulanci.

Nový vyvolávací systém ještě před spuštěním otestovali dobrovolníci z městského klubu seniorů. Smyslem testovacího dopoledne bylo zjistit, zda je nový systém pro dříve narozené pacienty srozumitelný a přehledný.

„Proto jsme pro seniory připravili na kartičky všechny typy diagnóz a vyšetření. Po vstupu do pavilonu si na dotykové obrazovce kromě druhu ambulance zvolili, zda jde o akutní ošetření, kontrolu, případně odběry. Následně obdrželi pořadové číslo a vyvolávací systém je navedl do konkrétní ordinace,“ upřesnila mluvčí radnice Jana Končítková.

Součástí investice je i nové parkoviště s padesáti místy. V zadní části pavilonu dalo město zhotovit přístřešek pro přistavení sanitních vozů. Stavba začala loni v srpnu a trvala patnáct měsíců. Náklady dosáhly 60 miliónů korun.

autoři: Andrea Brtníková , tif
Spustit audio