Nenechte si ujít Jaro na dědině v přímém přenosu

22. září 2010

Jaro na dědině můžete zažít i vy. V přímém dvouhodinovém přenosu v sobotu 24. května. Ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm nás čeká kování koně, jarní střiž oveček valašek i zpracování vlny. Bude toho ale mnohem více.

Čeká nás také tradiční sázení zemňáků, ruční osev pohankou a lnem a ti zvídavější si mohou vyzkoušet obřadní nícení ohně. Ochutnáme čerstvě stlučené máslo, tvaroh i sýr nebo roztrhané rukávce. A protože k jaru patří i náčiní a nářadí, opravovaly se hrábě, strouhaly ostrévky a šindel, pletly se metly z březového proutí a na jarním sluníčku se bělilo prádlo, i my vylíčíme chalupu a zkypříme půdu na zahrádce. A možná potkáme cérku, která podá pracantům na poli svačinu donesenou v loktuši. Ve Valašské dědině se na vás v 10:00 těší Dagmar Misařová.

V souvislosti s vysíláním přímého přenosu dojde k několika změnám v našem běžném programu. Odpadají pořady Zrcadlo a Dobrůtky, rubriku Slovo na cestu přesouváme na neděli 25. května na 11:45.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.