Kuře s pomerančem a grapefruitem
V apetýtových receptech nabízíme recept na pečené kuře na pomerančové šťávě.
Budete potřebovat:
- 1 kg horních kuřecích stehen bez kůže
- ½ hrnku octa
- ½ hrnku šťávy z pomeranče
- ½ hrnku šťávy z grapefruitu
- 1 lžička mleté skořice
- špetka muškátového oříšku
- 1 lžička třtinového cukru
- sůl
Postup:
- Smícháme všechny ingredience (šťávy, cukr, koření) a kuře v této směsi obalíme.
- Necháme v ledničce do druhého dne.
- Další den vložíme vše na plech a pečeme na 200 stupňů asi 45 minut.
- Podáváme se zeleninou nebo pečivem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://ostrava.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://ostrava.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.