Salát à la Asie
Pusťe se s námi v Apetýtu do exotického jídla! Ovšem velmi zdravého, součástí receptu je i koriandr.
Ten byl znám už ve starověkém světě, byl součástí kořeněných vín a léčivých přípravků, taktéž byl jednou z ingrediencí nápojů lásky. Používá se hlavně v asijské, jihoamerické a mexické kuchyni.
Budete potřebovat:
- 500 g kuřecích prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 hlávky zelí
- 2 jarní cibulky
- 3 mrkve
- 3 snítky čerstvého koriandru
- 1 chilli papričku
- 2 lžíce sezamového oleje
- 3 lžíce sojové omáčky
- 30 g nesolených arašídů
- sůl a pepř
Postup:
- Očištěné maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a na oleji orestujeme dozlatova.
- Omyté zelí, jarní cibulku i mrkev nakrájíme na nudličky.
- Najemno nasekáme lístky koriandru a chilli papričku zbavenou semínek.
- Dresink si připravíme tak, že v misce metličkou vyšleháme sezamový olej se sójovou omáčkou.
- Arašídy nasucho opečeme v pánvi a nahrubo nasekáme.
- Připravenou zeleninu vložíme do mísy, přidáme kuřecí maso a zalijeme dresinkem.
- Na závěr vše posypeme koriandrem a opečenými arašídy.
Související
-
Frittata s houbami a špenátem
V Apetýtu vás alespoň pomyslně zavedeme do Itálie. Máme pro vás totiž recept na pravou italskou omeletu.
-
Sirup z pampelišek
S malým předstihem přinášíme návod na to, jak zpracovat pampeliškové květy. Tento recept nám poskytla bylinkářka Blanka Kocourková.
-
Mrkvový koláč s jablky
„Pečení nám umožňuje soustředit se na přítomný okamžik a nezaobírat se úzkostnými myšlenkami na budoucnost.“ V Apetýtu servírujeme mrkvový koláč s jablky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.