Jemná domácí paštika
Čtvrteční recept Apetýtu vás naučí poctivou domácí paštiku. Ta je výborný předkrm nebo chutná svačinka, funguje skvěle i jako jedlý dárek, který můžete přinést na rodinnou oslavu.
Potřebné ingredience:
- 1 kg kuřecích jater
- 300 g másla
- 1 dcl smetany
- 100 g cibulky
- sůl, pepř
- 100 ml červeného vína nebo koňaku
- 2 snítky bylinek (například tymián)
Jak na to, si poslechněte v přiloženém audiu.
Související
-
Zázvorový životabudič
Čtvrteční recept Apetýtu bude nabitý vitamíny. Dokáže zahnat nachlazení a zároveň zahřát.
-
Šéfkuchař Petr Svoreň: Na práci kuchaře je nejtěžší disciplína. Je to dřina, ale přináší i lásku
Petr Svoreň je respektovaný mistr přípravy i aranžování pokrmů. Koronavirovou krizi využil k tomu, aby přes sociální sítě motivoval amatérské kuchaře.
-
Nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín je klasika, kterou si určitě občas dopřejete k dobrému pivu nebo ho doma připravíte pro návštěvu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.