Nové vedení Moravskoslezského kraje může být jasné už dnes

23. září 2024 08:00

Nové vedení Moravskoslezského kraje může být jasné už dnes. Vítězné hnutí ANO získalo nadpoloviční většinu hlasů v krajském zastupitelstvu. Nevylučuje ale spolupráci s dalšími partnery. První jednání už proběhla.

Hejtmanem zřejmě zůstane Josef Bělica (AnO). Na pozicích resortních námětků za hnutí by podle něj měli zůstat i ti, kteří za hnutí znovu kandidovali. Řekl to po nedělním jednání klubu ANO.

„Dohodli jsme se téměř na všem. Dohodli jsme se i na strategii jak dále pokračovat. Musím říct, že jsme se dohodli i na tom, že současní zástupci za nás, kteří jsou ve vedení, budou na těch resortech dále pokračovat. Teď budeme napříč zastupitelstvem hledat podporu pro tu naši vizi,“ doplnil Bělica.

Hnutí ANO vyhrálo volby v Moravskoslezském kraji s velkým přehledem. V zastupitelstvu, které má 65 členů, obsadilo 35 křesel. Druhý STAN bude mít 11 mandátů a třetí Spolu deset zastupitelů. Čtvrtá koalice Stačilo! má pět mandátů. Na pátém místě je koalice SPD, Trikolora a PRO se čtyřmi zastupiteli. Voleb se zúčastnilo 29,97 procenta voličů.

autor: Adam Tomáš
Spustit audio

Související