Novinky a změny ve vysílání

23. září 2010

Od října začneme vysílat nový pořad "Co se v mládí naučíš...", což bude magazín věnovaný řemeslům a povoláním. Budeme jej vysílat vždy v úterý odpoledne po 16. hodině. Pořad "S dechovkou na zločince", který byl v tomto čase dosud vysílán, se přesouvá na sobotu.

Každý díl nového pořadu "Co se v mládí naučíš..." bude věnován jednomu řemeslu či povolání, vždy se zastavíme na některém z učilišť, budeme hovořit o uplatnění na trhu práce, natočíme i rozhovor se zkušeným řemeslníkem daného oboru. Tento projekt (plánovaný do června 2008, tedy do konce školního roku) podpořil grantem programový ředitel Českého rozhlasu. Pořad bude připravovat náš externí redaktor Michal Schoffer.

Novinky ve vysílání

Úterní čas 16:05 - 16:30 dosud patřil hudebně zábavnému pořadu "S dechovkou na zločince". Ten budete moci poslouchat i nadále, ale jeho nový vysílací čas je sobota 14:05 - 14:30. Podoba pořadu zůstává nezměněna, stále vás bude bavit dechovkář Artur Kubica.

Už v září jste mohli zaznamenat drobnou změnu. K 31. srpnu skončil Nedělníček, který jste ve formátu audio mohli najít také na našich webových stránkách. Pořad byl zrušen bez náhrady, na webu ale nově naleznete záznam kulturního magazínu Zrcadlo.

Už v létě skončil seriál "Expedice K2", všechny příspěvky ale na našich stránkách zůstaly. Odkaz na archiv najdete v pořadech.

V polovině září jsme do vysílání zařadili nový seriál "Napříč Austrálií na kole". Ten vysíláme v úterý a v pátek v 7:20, příspěvky najdete na webu.

Přejeme vám příjemné čtení i poslech!

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.