Oceláři znovu nestačili na rozjetou Plzeň a v semifinále prohrávají už 0:2

5. duben 2019

Třinečtí hokejisté se v semifinálové sérii extraligového play off s Plzní zatím trápí. Po středeční prohře 1:4 ztratili Oceláři i druhý čtvrteční duel 2:3. Plzeň si tak veze na domácí led z Třince dvě výhry.

„Hraje se na čtyři vítězné. My tam jedeme s tím urvat oba dva zápasy,“ konstatuje třinecký útočník Erik Hrňa.

V obou zápasech zklamala Oceláře koncovka. Naopak Plzeň se rychle a snadno dostala vždy do vedení. Mladý útočník Michal Kovařčík ví, co chybělo. „Plzeň je nepříjemná, rychle přistupuje. Když ta šance je, tak se nepromění. Do Plzně si věříme, dva zápasy v základní části jsme tam vyhráli. Jedeme tam vyhrát,“ burcuje Kovařčík a vzpomíná bilanci ze základní části, kdy Plzeň zvítězila dvakrát v Třinci a doma dvakrát prohrála.

Plzeň se ve druhém utkání dostala do vedení 2:0 v první třetině díky dvěma přesilovkovým gólům. To určilo pohodu obou mužstev. „Plzeň nám ukázala, jak se to hraje. My jsme těch přesilovek měli strašně moc a neproměnili jsme. Když nedáme gól z přesilovky, nemůžeme chtít vyhrát,“ uznává Erik Hrňa.

Ještě v posledních dvou minutách hry Třinec odvolal brankáře Hrubce, ale plzeňskou branku už příliš neohrozil. Třinci tak nezbývá než si dodávat sebevědomí tím, že v Plzni se mu v základní části dařilo.

Třetí utkání série se v Plzni bude hrát v neděli v 15 hodin.

autor: ddp
Spustit audio

Související