Opava a Karviná začnou přípravu na novou sezónu se zpožděním

29. červenec 2020 06:20

Karviná, Opava a Příbram. Tyhle tři fotbalové kluby budou v letní přípravě a na startu nové prvoligové sezony značně znevýhodněny. Zatímco ostatní týmy už mají po dovolené a začaly přípravu na novou sezonu, tak Karviná má zkrácené volno a Opava je zatím v koronavirové karanténě.

„Nemůžou nic. Nemůžou ven, nemůžou na sobě pracovat, než půjdou na další testy. Nejhorší je to, že si kluci neodpočinou. Ale taková je bohužel skutečnost,“ popisuje těžkou situaci v Opavě generální manažer klubu Alois Grussmann.

I na přestupovém trhu znamenalo prodloužení sezony pro Opavu komplikace, plánované posily neměly trpělivost. „Tři nebo čtyři hráči, které jsme měli domluvené, podepsali smlouvy jinde. Nevěděli, jestli budeme hrát první nebo druhou ligu a nechtěli čekat,“ dodává Grussmann.

Čtěte také

Úplně stejnou zkušenost má sportovní ředitel Karviné Lubomír Vlk, Grussmannův vrstevník a bývalý spoluhráč z Vítkovic.

I přes šibeniční termín pro přípravu a posílení kádru se však v Opavě a Karviné posil nevzdávají. Karviná chce ale změnit přestupovou politiku. „Rozhodli jsme se jít trochu jiným směrem, chceme omezit cizince a orientovat se na jiný trh. Teď toho bylo až přespříliš,“ řekl Vlk.

Karviná vstoupí do letní přípravy v pondělí, Opava po skončení karantény bez volna o dva dny později.

Spustit audio