Ostravská zoo novou kampaní upozorňuje na ilegální obchod se zvířaty

1. červenec 2018

Zoologická zahrada Ostrava spolu s dalšími institucemi spustila novou informační kampaň Ukradená divočina. Ta má upozornit na problematiku ilegálního obchodu s ohroženými druhy zvířat.

Zoologická zahrada ve svém areálu otevřela Stezku ukradené divočiny s několika informačními panely. Lidé se dozvědí třeba to, že kvůli výrobě jedné tibetské šály zemře až pět antilop.

„Hodně to působí na děti – ta šance, že se něco změní. Když přesvědčíte děti a ony buď přesvědčí své rodiče, nebo dorostou, tak ta myšlenka v nich zůstane. Je to naděje, že se nám to podaří zvrátit i tímto způsobem,“ uvedla Pavla Říhová z České inspekce životního prostředí.

Více informací o ilegálním obchodu se zvířaty najdete na nových webových stránkách www.ukradenadivocina.org.

Ukradená divočina vznikla na základě mnohaletých zkušeností vedoucí Oddělení mezinárodní ochrany biodiverzity a CITES České inspekce životního prostředí Pavly Říhové, ve spolupráci s ředitelem Zoo Ostrava Petrem Čolasem, terénním zoologem Zoo Ostrava a vedoucím záchranného programu Kukang Františkem Příbrským, terénní zooložkou Zoo Olomouc a fotografkou Lucií Čižmářovou a dalšími členy týmu.

autoři: Veronika Fajkusová , tif
Spustit audio