Ostravský Baník po pěti ligových zápasech bez výhry porazil Teplice 3:1

8. duben 2019

Po pohárovém postupu přes Liberec do semifinále soutěže vyhrál slezský klub jednoznačně i ligové utkání s Teplicemi. Po dvou gólech Kuzmanoviče a jednom Diopa zvítězil 3:1.

Deset a půl tisíce fanoušků Baníku Ostrava po nedělní výhře nad Teplicemi spokojeně skandovalo. Po dvou vítězstvích v jednom týdnu příznivci i fotbalisté doufají, že špatné výkony jsou pryč.

„Potřebovali jsme dát vědět divákům, že my chceme, makáme a dřeme přes celý týden a že umíme ten fotbal hrát. A teď jsme zvládli bojovně a s nasazením i ty dva poslední zápasy. Tak věřím, že jsou spokojeni,“ doufá srbský útočník Baníku Nemanja Kuzmanovič.

Po pohárovém postupu přes Liberec potřebovali Ostravané zabrat v ligové soutěži i s dalším severočeským týmem. „Chtěli jsme to vítězství potvrdit i s Libercem, protože předtím se nám nedařilo. Chtěli jsme do toho vstoupit se stejným nasazením a podat stejný výkon. A myslím, že se nám to povedlo,“ přidal záložník Milan Jirásek.

Baník je v semifinále MOL Cupu! V prodloužení udolal Liberec

Fotbal (ilustrační foto)

Fotbalisté Ostravy zdolali ve čtvrtfinále poháru Liberec 2:1 po prodloužení. Domácí otočili zápas ze stavu 0:1, vítězný gól dal ve 102. minutě střídající Ondřej Šašinka.

Baník si díky výhře udržel páté místo v tabulce, a to hlavně díky dvěma gólům srbského útočníka Nemanjy Kuzmanoviče. „Mám radost samozřejmě, byly to důležité góly. Chytili jsme krásně úvod zápasu, kdy jsme dali dva góly a pak, i když jsme jeden dostali, tak jsme třetím krásným gólem odpověděli. Pak už jen si to pohlídat a to jsme zvládli,“ shrnul rychlý sled gólů v prvním poločase Kuzmanovič.

V první ligové sezoně to byl jeho první dvougólový zápas, celkem už má na kontě devět tref. Trenér Páník motivoval baníkovce v době nezdarů i pohledem na tabulku aktuální formy. Tam patřili Ostravané k nejhorším. „Nevím, jestli nám to bude zase ukazovat, ale teď nám ta výhra určitě pomohla. A už se to blíží ke konci, takže jsme rádi, že jsme to v domácím prostředí zvládli,“ doplnil Milan Jirásek.

V dalším ligovém utkání čeká Baník výjezd do Plzně.

autor: ddp
Spustit audio