Páteční Noční linka: Čím začínaly moje prázdniny

1. červenec 2022

První den v měsíci – pro většinu dospělých den jako každý jiný. Ale přece jen býval ten první červencový v něčem jiný. Tedy v době, kdy jsme ještě bývali školou povinní. Začínaly prázdniny, před námi byly dva měsíce lenošení, výletů, cest na tábory, koupání…

Utkvělo vám něco z toho, čím v těch dávných časech začínaly vaše letní prázdniny? Bylo to ještě mírně rozbolavělé pozadí, které bylo následkem vysvědčení? Smutek z toho, že dva měsíce neuvidíte své kamarády ze školy? Těšení na to, že po roce naopak uvidíte babičku a dědu, kteří bydleli moc daleko a vy jste k nim jezdili právě jen v létě?

To, čím začínaly vaše prázdniny (a třeba i to, jak a čím začínají letní prázdniny vašim potomkům) můžete zavolat na 731 800 900 nebo o tom napsat na web rozhlas.cz/linka. První prázdninová Noční linka s Borkem Kapitančikem v poslední hodině starého a první hodině nového dne je tradičně vyhrazena vašim příběhům.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.