Páteční Noční linka: Jak hospodařit s jídlem?
Vyhodíte prošlé jídlo nebo ho sníte, i když už má trvanlivost dávno za zenitem? Vykrajujete nahnilá jablka? Kupujete jídlo podle letákových akcí? Stihnete to pak všechno ujíst? Vaříte podle toho, co máte doma nebo nakupujete podle naplánovaného jídelníčku? Nakupujete do zásoby, máte plnou komoru i mrazák, a nebo si chodíte každý den pro to, co rovnou sníte? Víte, že do kontejnerů pro potraviny chodí i ti, kteří na ně mají peníze? Co si o tom myslíte?
Jednadvacáté století přineslo lepší životní úroveň. Jenže často pak vše ani nestihneme sníst a jídlo vyhazujeme. Určitě častěji, než tomu bylo třeba před čtyřiceti lety.
Na vaše příběhy se v dnešní Noční lince z Prahy už teď těší Jitka Lukešová.
Volat do studia můžete na telefonní číslo 731 800 900 nebo psát na e-mail linka@rozhlas.cz, případně využijte webový formulář www.rozhlas.cz/linka.
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.