Páteční Noční linka: Naše jarní chutě
Berou vás nějaké jarní chutě, když už zima končí a tělo se hlásí třeba o čerstvé bylinky, první zelené natě a lepší chutě, které mohou naše jídla jenom vylepšit? Jaké jídlo je pro vás symbolem jara? Jsou to třeba až velikonoční speciality? Nebo odlehčená jídla, kde je hodně zeleniny a ovoce? Máte nějakou svoji jarní specialitu?
Většina z nás má jídlo a chutě na něj po celý rok. Bohužel na mnohých je to také dost vidět. Ale zpět k jídlu. I tradiční česká kuchyně nabízí různé sezónní recepty a určitě se liší kuchyně zimní a jarní, potažmo letní. Prostě naše tělo začne mít jiné chutě a tělo si také říká o to, co mu už dlouho chybělo. Jaké jsou ty vaše jarní chutě a na jaké jídlo si rádi vzpomenete a říkáte si, že byste ho měli uvařit?
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.