Plněná rajčátka
Plýtvání je velké téma a možná s ním v kuchyni bojujete i vy. Zbylo-li vám mleté maso a máte-li bohatou úrodu rajčat, je právě pro vás určen jednoduchý způsob, jak zásoby zpracovat a zároveň vykouzlit chutný oběd nebo večeři.
Na plněná rajčátka budete potřebovat:
- 500 g mletého masa
- 8 rajčat
- 8 polévkových lžic uvařené rýže
- 2 vejce
- kávovou lžičku mleté papriky
- svazek pažitky
Postup:
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů, ve velké míse smícháme mleté maso s vejci, bylinkami a paprikou.
- Rajčata opláchneme a odstraníme ze středu semínka. Dovnitř každého nasypeme polévkovou lžíci rýže a přidáme masovou náplň.
- Pečeme na plechu v troubě zhruba jednu hodinku.
- Místo rajčat můžete použít i jinou zeleninu, kterou najdeme ve spižírně, například papriku, cibuli nebo vydlabané cukety.
Související
-
Pomazánka se sušenými rajčaty a rukolou
Pondělní Apetýt přináší další tip na letní pomazánku. Dnes bude jejím základem skyr. Tedy něco, co v našich končinách zůstává stále ještě tak trochu tajemstvím.
-
Špagety s máslovými rajčaty
V pondělním Apetýtu se pro recept opět vydáváme do kuchyně manželů Josefa a Stanislavy Senohrábkových.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://ostrava.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://ostrava.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka