Po srážce tramvají v Ostravě-Porubě skončili čtyři lidé v nemocnici

29. říjen 2020 21:13

Tramvaje se srazily na křižovatce ulic Opavská a Martinovská v podvečer krátce před půl šestou. Záchranáři následně ošetřili desítku cestujících, čtyři odvezli do nemocnice.

Informaci o nehodě se zraněnými přijali operátoři zdravotnické záchranné služby před 18. hodinou. Na místě zasahovaly dvě posádky záchranářů, informoval mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

„Devatenáctiletý mladík a dvaašedesátiletý muž utrpěli lehká poranění – první v oblasti horní končetiny, druhý na hlavě. Sedmnáctiletý mladík a jednapadesátiletá žena byli zraněni středně těžce, a to v oblasti hlavy a krční páteře,“ řekl Humpl s tím, že všechny čtyři transportovaly posádky k dalšímu ošetření do Fakultní nemocnice Ostrava.

Informace o nehodě (screenshot ze stránky DPO)

Dodal, že týmy záchranářů byly v kontaktu s dalšími přibližně pěti účastníky střetu. „Jejich poranění byla minimální a nevyžadovali ošetření, ani přepravu do zdravotnického zařízení. Poté, co byli posádkami poučeni, mohli být ponecháni na místě události,“ doplnil Humpl.

Podle informací ČTK s odvoláním na mluvčí krajské policie řidička tramvaje jedoucí na centrum Ostravy zřejmě přehlédla nebo nerespektovala návěstidlo výhybky. Tramvaj tak v křižovatce nepokračovala rovně, jak měla, ale odbočila směrem na Martinov a střetla se s protijedoucí tramvají.

Tramvajová doprava byla v místě nehody dočasně zastavena, policie nehodu vyšetřuje jako podezření z obecného ohrožení z nedbalosti.

Policisté žádají o svědectví cestující linek, kteří se v obou tramvajových soupravách nacházeli a dosud nebyli s policisty v kontaktu. Rovněž žádají o svědectví osádky automobilů projíždějících místem v době střetu, přičemž uvítají také záznamy z palubních kamer.

Další snímky z místa nehody najdete na webu mhdzive.cz.

Spustit audio