Pondělní Noční linka: Je to trend

20. leden 2020

Sledujete módní trendy nejen v oblékání, ale třeba i ve stravování, vaření, v životním stylu, v zařizování domácnosti, v cestování? Podléháte novým a módním trendům a řídíte se jimi? A hodnotíte podle toho i ostatní lidi? Či se necháváte pouze občas novinkami inspirovat? A nebo vás jakékoliv trendy nechávají úplně chladnými a říkáte si, ať se svět třeba postaví na hlavu? Vy si zůstanete u toho svého, vyzkoušeného a osvědčeného?

Vše kolem nás se občas proměňuje a týká se to naprosto všeho. Konec konců, díky tomu, že se pořád něco nového děje, má třeba spousta nových lidí další práci. Ale opravdu je nutné podléhat módním trendům v jakékoliv oblasti a podle toho lidi hodnotit?

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.