Pondělní Noční linka: Pečení cukroví: vůně Vánoc v každém domě

16. prosinec 2024

Vánoce jsou nejen o dárcích a tradicích, ale také o vůních, které naplní náš domov a srdce. Dnes Vás zvu na příjemné setkání, kde si povíme o pečení cukroví, které je neodmyslitelnou součástí vánočních svátků. 

Jaké druhy cukroví byly ty, které nám voněly z kuchyně každý rok? Co všechno dělalo naše pečení tak výjimečným – byla to tajná rodinná receptura, nebo chvíle strávené s rodinou u stolu, kde se mísil smích i cukr? Jak se měnily vánoční sladkosti v průběhu let a co nám vždy připomnělo kouzlo Vánoc?

Přijďte si zavzpomínat na ty nejkrásnější vánoční chvíle strávené u stolu s plechem voňavého cukroví a podělte se s námi o své oblíbené recepty a vzpomínky.

Svůj příběh zavolejte Jarce Barboříkové do zlínského studia Českého rozhlasu na telefonní číslo 731 800 900 nebo napište sem, přímo pod téma (rozhlas.cz/linka). K dispozici je také email linka@rozhlas.cz. Těším se na Vás!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.