Poradna: Nová zelená úsporám

12. květen 2015

Plánujete stavbu nebo rekonstrukci domu, chystáte zateplení fasády nebo koupi nového ekologického kotle? Tak přesně pro vás je další díl naší pravidelné rozhlasové Poradny.

Do studia totiž přišli odborníci ze Státního fondu životního prostředí, kteří radili, jak nejlépe využít další ročník programu Nová zelená úsporám. O dotace na stavbu ekologických domů a bytů totiž můžete opět žádat už od 15. května.

Rady, jak na to, si poslechněte v záznamu naší Poradny – viz odkaz ‚Přehrajte si celý příspěvek‘.


Téma příští Poradny
Žijeme v době, která stále víc spoléhá na moderní technologie. Mnozí starší lidé s nimi ale bojují. Právě na strašáka v podobě moderních technologií se v pořadu zaměříme tentokrát. Pozvání do studia přijal Petr Červenka z Centra celoživotního vzdělání VŠB-TU Ostrava. Vaše dotazy budete moci jako obvykle telefonovat během vysílání na číslo 596 11 22 66 anebo už teď pište na e-mail poradna.ostrava@rozhlas.cz.

autor: Kateřina Daňková
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.