Pozůstalí po obětech střelby dostanou od Ostravy 100.000 korun

11. prosinec 2019 13:28

Pozůstalí po šesti obětech úterní střelby ve Fakultní nemocnici Ostrava dostanou od města finanční dar ve výši 100.000 korun. Zranění pak částku 50.000 korun. Návrh dnes jednomyslně schválili městští zastupitelé. Město peníze uvolní z rozpočtové rezervy.

Primátor Tomáš Macura (ANO) uvedl, že totožný návrh by ve čtvrtek měli schvalovat i krajští zastupitelé. Pomoc by rodinám měla poskytnout i vláda, rodiny obětí pak tak měly dostat úhrnem 300.000 korun.

Čtěte také

Primátor uvedl, že město by za současné situace mělo ukázat lidskou tvář a pomoci rodinám alespoň finančním darem překlenout tíživou situaci. Ostravští zastupitelé na začátku jednání rovněž minutou ticha uctili památku obětí zastřelených dvaačtyřicetiletým mužem z Opavska, který několik hodin po svém činu spáchal sebevraždu. Macura střelbu označil za nejtragičtější v novodobých dějinách města.

Muž zahájil palbu bez varování na poliklinice nemocnice v čekárně traumatologické ambulance v úterý po 07:00. Střílel čekající pacienty z bezprostřední blízkosti do hlavy a hrudníku.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související