Přezrálé banány se hodí do chlebíčku. Povýšíte ho přidáním rozinek, ořechů či podmáslí
Banánovou bábovku jste už možná pekli a stále vám doma zbývá pár přezrálých banánů? Zkuste je zamrazit.
Jak na to? Banány oloupejte a nakrájejte na silnější plátky. Nakrájené banány vložte do sáčku a vložte do mrazáku. Nakrájené banány můžete také nejdřív obalit v hořké čokoládě a až potom zamrazit. Získáte dokonalou chuťovku, dezert i zmrzlinovou jednohubku v jednom.
Zamrazené banány můžete použít kdykoliv třeba i do smoothie nebo k přípravě domácí zmrzliny. Když je necháte v pokojové teplotě rozmrazit, můžete se inspirovat ve 30. letech minulého století, kdy americké hospodyňky objevili kouzlo sladkého banánového těsta.
Z něj se pak postupem času vytvořil slavný banánový chlebíček, který povýšíte přidáním vlašských ořechů a rozinek i tím, když místo mléka do těsta přidáte podmáslí. Peče se ve formě tvaru hřbetu, následně si jeho nakrájené plátky můžete namazat máslem a to je skutečná delikatesa! Milují to i ti, pro které není banán v hledáčku gastronomického zájmu.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.