Přímý přenos k výročí města Frenštátu pod Radhoštěm

23. září 2010

Toto podhorské město v Beskydech si v sobotu 16. června připomene významné jubileum - 625 let své historie. Celý den na náměstí bude probíhat zajímavý program a my samozřejmě u něho nemůžeme chybět. Proto si nás nalaďte od 14:00 hodin!

Během dvouhodinového přímého přenosu vám naše redaktorka Dagmar Misařová přiblíží, co aktuálního se na náměstí děje. Čekají vás také rozhovory se zajímavými hosty, nebo výklad o vzniku a historii města. Ať už budete doma, nebo na cestách, nenechte si náš přímý přenos ujít!

A co čeká ty, kteří v sobotu do Frenštátu zamíří? Dopoledne se otevře pro návštěvníky historické tržiště. Po mši v kostele sv. Martina zamíří průvod k novému muzeu, které se slavnostně otevře. Odpoledne proběhne zahajovací ceremonie na počest výročí města. Poté se už rozběhne pestrý program: bujaré gotické tance, ukázky sokolníků, produkce historických písní, pouliční divadlo - veselé představení z katovy dílny, mušketýrské boje, kejklíři a žongléři, ukázky palných zbraní, nebo rytířský turnaj "O královnu slavností". Na závěr slavností se můžete těšit na ohňostroj. Po celý den budou navíc pro malé návštěvníky nachystány soutěže a hry.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.