Proč zařadit ananas do jídelníčku? Předchází zažívacím potížím a pomůže i s hubnutím
Ananas lépe dozraje, když odkrojíte zelenou stopku a postavíte plod vzhůru nohama. Můžeme zkusit i vytrhnout lístek z jeho středu, měl by klást jen mírný odpor.
Ananas vydrží maximálně tři dny v pokojové teplotě. Pak ho přesuňte do lednice, kde ho v celku můžete skladovat dalších pět dnů. Jako prevenci zažívacích potíží snězte před každým jídlem plátek čerstvého ananasu. Obsahuje látky, které žaludek připravují na příjem potravy.
Ananas spaluje tuky, protože má vysoký obsah enzymů. Jak si připravit směs na podporu hubnutí? Vyrobíte ji z grepu, kysaného zelí, kiwi, ananasu a jablečného octa. Vše rozmixujte, uchovávejte v chladu a každý den si dejte jednu lžíci.
Pomalé žvýkání čerstvých kousků ananasu zmírní záněty dásní. Se zácpou si poradí ananasový džus. Stačí ho nalačno vypít půl litru.
A na závěr rada pro krásu: problematickou pleť vyléčí obklad z rozmixovaného čerstvého ananasu.
Související
-
Chcete si pochutnat na vámi vypěstovaném ananasu nebo banánech? Poradíme, jak na to
Tentokrát totiž odpovídáme na dotazy posluchačů. „Ananas mi vyrostl do 1 metru, jak se o něj mám starat, čím ho hnojit a dočkám se plodů?“
-
Ovoce na grilu. Ugrilujte si žlutý meloun, ananas nebo banán
Že se ovoce na gril nehodí? Tohle tvrzení vám vyvrátíme v dopoledním Apetýtu. A začneme žlutým melounem.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.