Prosincový jubilant Petr Rezek přinesl v budějovickém rozhlasovém koncertu příjemnou nostalgii

O letošních Vánocích oslaví kulaté osmdesátiny Petr Rezek, a to je nepochybně výrazné jméno české pop music zejména sedmdesátých a osmdesátých let.

S tímto populárním zpěvákem, ale i kytaristou je spojena řada hitů a k nim se vážících pamětnických vzpomínek – Kino Gloria, Modrá zem, Nejkrásnější déšť, S písní lesů, vod a strání, Tulák po hvězdách, Přátelství, Když je klukům patnáct let, ale i velmi úspěšný duet s Hankou Zagorovou Duhová víla.

Většinu z nich zazpíval Peter Rezek ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice před zcela zaplněným hledištěm při veřejné nahrávce letošního 27. dubna.

Petra Rezka, který od šedesátých let prošel známými kapelami jako Karkulka, Juventus, Shut up Františka Ringo Čecha, Kardinály Zdenka Merty a velké úspěchy zaznamenal v orchestru Karla Vágnera, doprovodili klávesista Vlastimil Červenka a kytarista Jiří Březík.

„Jsem moc rád, že jste mě sem do Českého rozhlasu České Budějovice pozvali, neboť mám k jižním Čechám nádherný vztah a navíc tady mám chalupu,“ řekl Petr Rezek na úvod českobudějovického rozhlasového koncertu, který byl přehlídkou posluchačsky oblíbených písniček. Výběr z nich přinášejí Koncertní ozvěny od Tří lvů.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související