První vyléčený v Moravskoslezském kraji, hlásí ministr zdravotnictví

20. březen 2020 12:55

V Česku se vyléčil čtvrtý pacient nakažený koronavirem. Jedná se o ženu z Moravskoslezského kraje. Ministr Adam Vojtěch věří, že další budou přibývat.

První tři lidé se uzdravili z nemoci COVID-19 v pondělí, byli z Děčína. Patřili mezi první nakažené novým typem koronaviru poté, co se vrátili z lyžování v Itálii.

Čtěte také

„I když každý den sledujeme nárůst pozitivních případů, postupně se objevují i dobré zprávy. Vyléčil se čtvrtý pacient! Jedná se o ženu z Moravskoslezského kraje. Mám velkou radost a věřím, že počet vyléčených bude narůstat,“ napsal ministr.

Vyléčená pacientka byla propuštěna z Kliniky infekčního lékařství Fakultní nemocnice Ostrava. Dva po sobě provedené testy u pacientky neprokázaly nákazu koronavirem, uvedla nemocnice na svém facebookovém profilu.

Česko má podle aktuálních údajů 774 infikovaných, zatím nikdo nákaze nepodlehl. První tři případy oznámilo Česko 1. března, od té doby stát postupně zavedl mimořádná opatření proti šíření nákazy – v zemi platí nouzový stav, výrazné omezení pohybu, jsou zavřené školy, restaurace a většina obchodů, až na výjimky nikdo nesmí za hranice ani cizinci do Česka. Zastavil se kulturní i sportovní život. Lidé mohou vycházet jen se zahalenými ústy a nosem.

autor: tif | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související