Ptakustik už není sólista. Kapela ‚střádá‘ singly na album

23. únor 2017

Tomáš Ptáček se před několika lety vrhl z punku do akustického projektu. A celkem úspěšně. V Boom Cupu sice vypustil semifinále, ale v Líhni 2015 skončil druhý. V rámci výhry se v nahrávacím studiu potkává s Ondrou Černým a rodí se kapela.

„Název zůstal stejný, pořád je to Ptakustik. Nicméně ještě některá sólová vystoupení letos jedu, ale všechno směřujeme k tomu, že budeme fungovat jako celá kapela,“ říká v úvodu rozhovoru frontman kapely Tomáš Ptáček.

Písničky zatím vycházejí z Tomáše, ale nejprve se musí ‚přefiltrovat‘ přes Ondřeje.


Tomáš Ptáček po rozpadu kapely PUNKHART roku 2013 začíná nejprve svůj sólový akustický projekt Ptakustik. Roku 2015 vyhrává 2. místo v soutěži Líheň a v rámci výhry se ocitá v ostravském nahrávacím studiu Soundpoint. Zde potkává Ondřeje Černého, natočí s ním úspěšný singl „10.000 výmluv“ a díky výborné spolupráci vznikne kolem kytary, hlasu a looperu nakonec celá kapela.
Zdroj: Bandzone

„Je to docela těžký úkol, protože on je velmi náročný producent. Ale já jsem zato samozřejmě rád. Taky se to musí přehrnout přes kluky na zkoušce, takže si myslím, že do toho dáváme všichni svoji část. A je to tak asi nejlepší,“ míní Tomáš Ptáček.

Kapela zatím vydala dva singly. „Je to taková předzvěst, že se bude něco dít. Do léta bychom chtěli celou desku. Ale uvidíme. Dnes se desky už moc nepreferují, takže postupně pouštíme ven singly,“ nastiňuje Ondřej Černý.

autoři: tif , Igor Vašut
Spustit audio