Radiokontakt

8. březen 2013

Diskuzní pořad, ve kterém se řešila závažná regionální i nadregionální témata.

Komunální politika, politika státu. Konkrétní problémy měst a obcí. Jejich zákony, vyhlášky a nařízení. To byl Radiokontakt – půlhodinový pořad pro všechny, kteří požadovali na své otázky jasnou odpověď. V diskuzním pořadu se zpovídali politici i odborníci. A prostor pro dotazy měli i posluchači.

Připravovali a uváděli: redaktoři zpravodajské redakce


Historie pořadu:
Radiokontakt vznikl v roce 1991 jako hodinový pořad a vysílal se každý všední den hodinu po poledni. Pořad měl tehdy jednu zvláštnost, a to ve znělce. Autoři totiž titulek říkali živě do hudebního podkladu: „Posloucháte Radiokontakt. Pořad o vás, pro vás a také s vámi. Radiokontakt!“

Koncem 90. let se vysílání pořadu přesunulo do podvečerního času a změnila se i jeho periodicita, když se z Radiokontaktu stal týdeník, který se vysílal v pondělí v 17:20. A každé první pondělí v měsíci se věnovalo problematice médií v „dnešním“ světě.

V únoru 2004 bylo vysílání pořadu ukončeno (nahradil jej podobně laděný Rozhlasový lidový parlament, později přejmenovaný na Moravskoslezský lidový parlament), obnovené premiéry se dočkal na začátku roku 2007. Tehdy – 3. ledna – byly prvním tématem priority Moravskoslezského kraje pro rok 2007 a hosty pořadu byli tehdejší hejtman Evžen Tošenovský a za krajskou opozici šéf klubu zastupitelů KSČM Josef Babka.

Po dobu českého předsednictví Evropské unii (2009) jsme Radiokontakt vysílali jako čtrnáctideník, střídal se s pořadem Uprostřed Evropy.

Vysílání Radiokontaktu bylo ukončeno na jaře 2010. Jeho místo tehdy zaujala podvečerní Hudební pošta.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka