Rady do kuchyně: Jak uchovat citronovou kůru do těsta nebo čerstvé droždí
Dáváte do těsta citronovou kůru? Ušetříte si práci, když si ji připravíte dopředu. Stačí ji nastrouhat, smíchat s cukrem a skladovat v uzavřené nádobě v lednici.
Čerstvé droždí můžete mít také v zásobě. Stačí ho zabalit do alobalu a zamrazit. V mrazničce vydrží i čtvrt roku. Těsto, do kterého dáváte prášek do pečiva, zadělávejte vždycky studeným mlékem nebo vodou. Máte tak jistotu, že prášek začne účinkovat až ve vyhřáté troubě.
Zápach z květáku potlačíte, když ho budete vařit s trochou citronové šťávy. A ještě vlasové nudle. Nebudou se lepit, když při vaření do vody přidáte lžičku oleje. Jak sami slyšíte, i v kuchyni je třeba pár dobrých nápadů. Vaše Iva Hüttnerová.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka